Skip to the content

Stress är bra
"Stress är bra", jag antar att det är en fras som du inte hör för ofta men på kortsiktig är det. Ett exempel en händelse som hände mig nyligen. När jag gick sent på kvällen sprang en liten svartvit katt mellan några buskar mitt framför mig, vilket resulterade i att jag hoppade upp i luften som en ballerina (klicka på länken för att se min prestation), vred min kropp och nästan skadade mitt knä.

Min puls ökade och alla mina sinnen var på full varning. Adrenalin pumpade genom min kropp vilket gjorde att mina artärer drog ihop sig och mitt blodtryck steg.  Andningen blev snabbare och mina muskler spändes. 

Då jag insåg att det var en söt liten katt och jag var inte i fara tittade jag runt för att se om någon hade bevittnat händelsen, tack och lov "nej". Plötsligt återvände min kropp till sitt naturliga fridfulla tillstånd och jag promenerade skrattande för mig själv och tänkte på hur modig jag var.

Men stress över en längre tid är mycket farlig och påverkar oss negativt. Därför kommer vi på Hälsans Ego att ägna en serie bloggar om stress och ge väldigt enkla tekniker för att hjälpa dig som läsare:)
av Otis Angus
Hälsocoach, föreläsare och mannen som talar med katter

Boka din behandling

Sök efter tider och boka din behandling

Kontakta oss

Boka behandling